Artiesten

Butterbox heeft een aantal artiesten exclusief onder contract staan, maar verzorgt ook releases, muziekopnames en videoclips voor andere artiesten.

Boekingen

De artiesten op deze pagina zijn allemaal exclusief te boeken via Butterbox.

Eigen websites

Bezoek ook de websites van onze artiesten

Roy Selder

Roy Selder stond als 10-jarig jongetje al op de buhne van de plaatselijke carnavalsvereniging te zingen. Het zou echter nog enkele jaren duren voordat hij er serieus werk van zou gaan maken. Hoewel zijn voorkeur in eerste instantie uitging naar Nederlandstalig repertoire, ging Roy later al snel over naar het Limburgstalige lied. Na een aantal jaren covers van andere artiesten te hebben gezongen nam Roy in 2009 voor het eerst een eigen nummer op bij studio Difference in Weert. Roy bracht een jaar later zijn eerste album uit toen hij in contact kwam met het Butterbox label. In Herten werden nog eens zes nieuwe liedjes opgenomen. De samenwerking met Butterbox wierp al heel snel vruchten af. Na de succesvolle lancering van zijn eerste album 'Hallo Limburg' kwam Roy Selder in 2012 met een remake van een wereldhit van Michel Telo. Het nummer 'Ai det is jovel' werd een regelrechte carnavalshit. Het is tot op heden het meest gedownloade nummer van de Butterbox downloadshop. Maar daar bleef het niet bij. Ook zijn titel 'Limburgs Lulle' is inmiddels een klassieker. Sjoenkelballads zoals 'Esse Wils' zorgen voor een mooi rustpunt tijdens zijn energieke optredens. Roy Selder is inmiddels een graag geboekte artiest op elke feestje: tijdens het carnavalsseizoen, maar ook steeds vaker door het jaar heen.

Yvette Nesselaar

Yvette Nesselaar is begonnen als fotomodel. In 2012 deed ze mee in de Miss Nederland verkiezing en werd runner-up Miss Limburg. Bij TVEllef presenteerde ze vervolgens een aantal TV programma's, o.a. 'Mystyle' en 'Maak Mich Sjiek!'. In 2015 stond ze samen met Roy Selder in de finale van het Cover LVK met het nummer Same Ein. Het bleek een gouden greep en al snel nam ze haar eerste eigen nummer op. Het Kump Vanzelf werd overal met applaus ontvangen en werd op internet meer dan 200.000 keer bekeken. Limburg heeft er een popster bij en wat voor één. Zowel in Nederland als in België is ze nu al mateloos populair.

JimmyKe

JimmyKe is de artiestennaam van de uit Maaseik afkomstige Jimmy Kesseler. Hij begon ooit als Nederlandstalige zanger, maar maakte later de switch naar het Limburgse dialect. Hij kan een zaal moeiteloos op z'n kop zetten, waar hij ook komt. Bovendien is JimmyKe een talentvolle presentator, die met veel humor programma's op radio en TV presenteert, waaronder Sterrenpalet, de Limburgse Top Ellef, het Cover LVK, Zomerhit Festival en Sterren van Toen en Nu. Na veel coverwerk van o.a. Frans Bauer is hij in 2010 begonnen met het opbouwen van eigen repertoire. JimmyKe: "Ik hou erg veel van deze soort muziek, je hebt nummers om te feesten en helemaal uit je bol te gaan, maar er zijn ook liedjes over een lach en een traan. Dit is de muziek die ik zelf graag beluister en die wil ik dan ook met veel plezier brengen voor m'n fans." Jimmyke bracht in 2011 zijn debuutalbum 'Dansen naar geluk' uit. In 2014 verscheen het Limburgstalige album 'Polonaise'. Deze switch naar het Limburgs bleek een gouden greep. Lederhose, levensgrote pinguin, lichtgevende schoenen: Een optreden van JimmyKe vergeet je niet zo snel...

Bianca Balendonck

Bianca Balendonck is afkomstig uit Melick, dochter van producent Ton Balendonck en was in een vorig leven getrouwd met stemmingszanger Big Benny. Toen stond ze alleen naast het podium in plaats van erop, maar zoals ze zelf zegt: je bent nooit te oud om die stap uiteindelijk toch te zetten. En met succes! Bianca weet het publiek te boeien, zowel op grote podia zoals de Kadefeesten in Maastricht als in de kleine studio van TV Ellef in Linne, waar ze als vaste 'zingende barvrouw' voor het eerst de microfoon in de hand nam.


Neem contact met ons op voor boekingsinfo!